Oefen op camera om uw punt te maken

Nieuws gaat snel: een nieuwsitem omvat vaak amper 90 seconden. Dat is de tijd voor het hele verhaal, waarin het nieuws van meerdere kanten wordt belicht. Een pakkende quote van u, kan daar onderdeel van zijn. Niet alleen wat u zegt, maar vooral hoe u het zegt en hoe u overkomt op het publiek, bepalen of uw reactie beklijft. Training is effectief en onmisbaar om uw punt te maken.

Bent u overtuigend? Hebt u charisma? Is uw verhaal interessant? U krijgt maar kort de gelegenheid om aandacht te pakken. Reken op maximaal 10 tot 20 seconden in een nieuwsuitzending. Dit vergt kort, helder en nieuwswaardig formuleren. Ook bij uw presentatie aan klanten of medewerkers zijn de eerste minuten bepalend of u het publiek weet te boeien of niet….

Kom beter uit de verf

Natuurtalenten zijn er weinig

Presenteren voor een groep of op camera vergt voor de meeste van ons gewoon oefenen, veel oefenen. En dat gaan we samen doen. Minstens een halve dag. In een studio of op locatie, binnen en buiten. Met professioneel camerawerk en terugkijktechniek. Om te sleutelen aan uw kernboodschappen en presentatietechnieken. Om te zien en te horen hoe u overkomt in beeld en geluid. Om al werkend te leren van tips en elkaars fouten. Om te schaven zonder dat het onnatuurlijk wordt. Zodat u optimaal uit de verf komt in een live-interview of presentatie waarmee u ‘staat’.

Reputatie maken of breken

Q&A’s blijven onmisbaar

Uw inhoudelijke voorbereiding op veelgestelde vragen is vanzelfsprekend. Nog belangrijker is het droogoefenen in het vaardig toepassen van de antwoordlijnen in realistische interviewsituaties. Helemaal als u zelf het nieuwsonderwerp bent en emoties een rol kunnen spelen. Want in diezelfde 10 à 20 seconden in een nieuwsuitzending, kunt u uw reputatie maken, beschermen of breken. En geef daarbij niet de schuld aan ‘de pers’: zij brengen het nieuws. Aan u de schone taak om daar een pakkende quote met uw feiten en nuance aan toe te voegen.

Gun uzelf betere kans

Neem aanloop naar elk optreden

Een gedegen voorbereiding van uw presentatie bepaalt 80% van het communicatieve resultaat: inhoudelijk, qua toon en impact. De misvatting: ‘Ik ken de journalist, mijn factsheets en het publiek. Dus ik doe dat interview of optreden vanuit mijn routine,’ staat garant voor uitglijders. Gun uzelf een betere kans van slagen met een persoonlijke mediatraining & presentatie-coaching. Daarmee haalt u direct een hoger rendement uit uw optredens. Bovendien bouwt u aan zelfvertrouwen en meer zekerheid rond de reputatie van uw bedrijf.

 
Overwin podiumvrees en camera-angst
Stel: u ziet op tegen het presenteren van uw plannen, bijvoorbeeld aan de directie. Of u dient een ongemakkelijke boodschap over te brengen aan uw medewerkers of aan omwonenden. Hoe gaat u dan tijdens uw betoog en na afloop om met vragen en kritiek? Weet dat u niet de enige bent die zwetend op de zeepkist staat. Oefenen, terugkijken en herhalen van uw eigen verhaal na eerlijke feedback, is de beste investering in uzelf en uw resultaat. Overwin zo uw podiumvrees en camera-angst. Ook zeer nuttig om uw presentatie te trainen voorafgaand aan een cruciale verkooppitch of een video-sollicitatie.
Referentie | Verkoopleider NL | Groothandel in agriproducten
‘De commerciële wereld van verkoop en advies verandert in een hoog tempo. Het is dus zaak dat ons bedrijf en de medewerkers zich blijven ontwikkelen. Jouw training helpt hierbij. Ontwikkeling van mezelf vind ik belangrijk, zowel privé als zakelijk. Tijdens de trainingsdag heb ik kunnen ervaren wie ik ben en wat ik doe als ik presenteer. Zo heb ik me – op een prettige manier – weer een stukje kunnen ontwikkelen.’
Referentie | Directeur | Internationaal handelsbedrijf
‘Het is een praktijkgerichte mediatraining die ik de volgende dag meteen kon gebruiken bij een interview. Sterk punt is de persoonlijke benadering, waarbij je in oefeningen – en bij het terugzien ervan – bewust wordt gemaakt van zaken die je kunt verbeteren. Dat betreft soms kleine aanpassingen in woord en gebaar, doch vaak met een groot effect. Vooral de snelle toepasbaarheid en extra praktijkervaring, maakten het voor mij tot een efficiënte dag om beter te worden in presenteren.’